Skip to content
Početna stranica » Restoran Boban

Restoran Boban

Zagrebačka restoranska scena je nikada bogatija i raste iz godine u godinu. Ipak malo restorana ima dugovječnost, kvalitetu koja ne opada i status kultnog mjesta za nas domaće ali i za turiste. Da sam ja prava posfooduša i nije neka novost ali slušajte ovo, malo me je i sram priznati ali ovoj je bio moj prvi posjet restoranu Boban.

Znam nameću se pitanja kako je to moguće, i najiskreniji odgovor je taj da baš zato što je toliko postojan je uvijek u glavi ono stignem, budem drugi put i sl. Ali ja znam da vi niste kao ja i da ste barem jednom bili na obiteljskom ručku u restoranu, guštali u hrani i u ambijentu. Činjenica jest da se nova mjesta stalno otvaraju, ali ja sam ovdje da vas podsjetim zašto je ovaj restoran još uvijek na starom mjestu i da vas potaknem da sljedeći put kada ćete glavu razbijati gdje na ručak imate spreman odgovor. I nikako nije za zapostaviti činjenicu kako su uvršteni i u Michelinovu preporuku restorana u Hrvatskoj što nikako nije mala stvar.

 

Mi smo sjeli na vanjsku terasu da uživamo u jesenskom suncu. Na izbor imate divan unutrašnji prostor bogat detaljima kao i stražnju terasu.

Ali da se ne lažemo ja ću uvijek fokus staviti na hranu. Na izbor imate stalnu ponudu a la carte i ponudu dnevnih jela koja se mijenjaju kako dnevno tako i sezonski. Kako bi osigurali svježinu i kvalitetu može se dogoditi da nešto sa ponude dnevnih jela nestane, tj. proda se ali i dalje je izbor dovoljno širok.

Za početak smo krenuli sa paštetom od pileće jetre. Koja je poslužena sa domaćim džemom od smokve i naranče i tostiranim domaćim kruhom. Kako se ja volim povesti za preporukom. Direktorica restorana Iva naglasila je kako su posebno ponosni na svoju paštetu i da je za nju zadužena uvijek ista osoba u kuhinji. Drugo predjelo je moralo biti jesensko. Izbor je pao na jastučiće od bundeve punjene ricottom u kremastom umaku od bundeve sa špekom i bademima. Ja kada vidim na jelovniku špek ili panceta ja to moram naručiti. 🙂

Pašteta je bila baš baš divna. Pjenasta i nježnog okusa, džem ju je savršeno upotpunio. Moram priznati da mi je ovo jedna od najdražih koje sam probala. Čak ako i niste ljubitelj jetre, odvažite se, sigurno će vam se svidjeti. Ne moram vam niti reći da se mi nismo zaustavili na jednoj teglici.

Tjestenina ljubav moja najdraža, naravno uz meso i već spomenuti špek hah. 🙂 Što je zbilja divno. Restoran Boban sve tjestenine rade sami i što je jako bitno, barem meni, ovi jastučići su bili dobro kuhani. Pravi jesenski tanjur, prepun okusa.

Sada dok pišem ovo sam skužila da meso zapravo nismo jeli. Kakav propust s moje strane pogotovo zato što je to jedan detalj na koji posebno paze. Voće i povrće također nabavljaju od lokalnih OPG-ova. Divno je kada iz prve ruke saznate koliko je netko u svome poslovanju predan i koliko je truda uloženo iza svega. To je sigurno i razlog zašto su još uvijek gdje jesu, nema pristanka na kompromis, kvaliteta i zadovoljan gost su bit cijelog poslovanja.

Kakav bi to ručak bio bez čaše vina? Ljubazni konobar nam je preporučio koje vino najbolje odgovara uz jelo koje smo naručili, profesionalce treba slušati ipak smo mi tamo samo da uživamo. U restoranu Boban svi su ponosni i na činjenicu da promoviraju mlade vinare, osobito hrvatske. Tada su ta vina dostupna po promotivnim cijenama. Svaki mjesec vas čeka nova promocija vina. 

Zanimljivo je da su neka jela konstanta već godinama i to samo zato što se gosti vežu za određene okuse i vole doći pojesti baš to određeno jelo. Mi smo odabrali pogađate jednu tjesteninu. Tagliatelle di castello su ubrzo došle za stol. Jedna klasična kombinacija tikvica, pršuta, vrganja i vrhnja. 

I šećer za kraj, doslovno. Probali smo jedan desert iz stalne ponude i dva sezonska. Meni se najviše svidio crumble od šljiva. Najbolje da krenemo sa klasikom a to je meringue torta s pistacijom, pinjolima, orasima, tamnom čokoladom i slatkim vrhnje. Izvrsno je kod ove torte to što bez obzira na meringu nije preslatka. Nakon toga sam ja sama pojela crumble a posljednju kremicu sa meringom i šipkom smo podijelili. 🙂 

 

 

Znači ovaj vikend ručate u Bobanu? Taman Vakula kaže da će kiša stati. 🙂 Meni je bilo baš divno i svakako ću se vratiti. Sve novitete možete pratiti na njihovoj fb stranici i Instagram profilu kao i na web stranici.

Hvala puno cijeloj ekipi Restoran Boban na gostoprimstvu.

*ovaj post nije sponzoriran, to su moji iskreni utisci i moj osobni doživljaj (da ne bi bilo zabune).