Početna stranica » Muhammara namaz

Muhammara namaz

  3,2,1 kreni!

  Tako sam ja krenula neku večer u borbu protiv kuhinjskih moljaca. Dok smo bili na moru oni su se namnožili i opsjeli kuhinju. Gadan je to problem, jedni lete drugi gmižu, a ja si mislim da bi bilo najbolje sve zašpricat gadnim otrovom i odselit se, ono dok se ne isele oni.

  Još jedna divna stvar kod borbe protiv ove napasti je da sve morate baciti. Odmah bacite sve jer uđu i u zapakirane proizvode, nama i u tegle i ako ostane negdje i jedna ličinka opet kreće drama. Tako vam moji kuhinjski ormarići zjape prazni. Dobro ne skroz, ima u njima lista lovora i paprene mente jer ih to kaže internet tjera. A mene vam je sada strah kupit brašno. Eto, utjerali su mi strah u kosti.

  Nego hajdmo mi na vedrije teme, ipak je u Lidlu tjedan čarobnog Orijenta. Ovaj put sam pripremila nešto posve jednostavno. Taman ako vam stižu gosti da uz još pokoju mazalicu i sir stavite na stol. Muhammara je namaz od paprike i oraha, originalno iz Sirije. Taman je pikantan, ljutinu prilagodite sebi.

  Muhammara

  Sastojci:

  150g paste od paprike blage

  50g paste od paprike ljute

  100g tostiranih oraha

  3 žlice krušnih mrvica

  1 režanj češnjaka

  sok pola limuna

  3 žlice *melase/ sirupa od nara

  sol

  cumin ( pola žličice, može i više ako volite )

  maslinovo ulje

  + tostirane tortilje za umakanje

  Postupak:

  Sastojke ubacite u blender i miksajte, možete i štapnim mikserom. Začine i gustoću prilagodite sebi. Ako vam se namaz čini pregust dodajte još malo maslinova ulja, a ako vam je rijedak još malo krušnih mrvica.

  • melasa od šipka je nešto jako fino, trenutno je imam doma jer su je donjeli moji kada su bili u Turskoj, mi ju koristimo za salate. Možete ju napraviti tako da kuhate sok od šipka sa malo šećera i limuna dok se ne zgusne.

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *