Skip to content
Početna stranica » Sendvič sa odreskom

Sendvič sa odreskom

Kada se postavi pitanje: “što kuhate za ručak”? mislim da smo svi u istom problemu. Kuhamo istih pet jela u krug i svi od reda to mrzimo. Ja sam još od kada sam rodila morala radi dojenja maknuti luk jer je malome smetalo i onda sam zapravo skužila da trpam luk u skoro sve. 😀

Kako se lagano vraćamo u rutinu, vraćam se i ja kuhanju i smišljanju što ćemo a da bude brzo gotovo jer ne znam koliko se Petar biti dobre volje i dati mami vremena za kuhanje. 🙂 Uz ova rutinska jela uvijek se trudim da jednom u tjednu jedemo nešto novo, ili barem malo drugačije pripremljeno.

Danas smo ručali sendvič, ne onaj običan sa nekom salamom i sirom (iako bude dana kada na žalost imamo i takav ručak) nego pravi sendvič, sa mesom u grilanom kruhu. Razmišljala sam i o slavnom Philly Cheesesteak sendviču ali sam u posljednji tren promijenila plan. Eto ideje za idući tjedan možda i meni i vama. 🙂 Hvala Lidlu na zanimljivim tematskim tjednima jer me oni tjeraju dodatno da isprobam nešto drugo za ručak. Trenutno traju okusi Amerike, napravite steak ili rebrica ručak ili se opskrbite bbq umakom i keksima koji su odlični.

Sendvič sa odreskom:

1 pakiranje američkog odreska

dimljeni špek sa medom

sir Monterey Jack

rajčica

mik mladih salatica

kruh ili pecivo po izboru

maslac

Pripremite povrće koje želite staviti u sendvič.
Ispecite špek na suhoj tavi. Na masnoću od špeka dodajte malo ulja ili masti i ispecite odrezak.
Dok vam se peče odrezak šnite kruha sa jedne strane premažite maslacem i stavite peći na suhu tavu, preko stavite krišku sira i poklopite poklopcem da se rastopi.
Složite sendvič i navalite odmah.

Umak:

majoneza

kiselo vrhnje

češnjak

papar

Pomiješajte sve sastojke, količinu i omjer prilagodite sebi. Ja sam stavila omjer majoneze i vrhnje 70:30.

Tips&tricks:

Karamelizirajte luk i stavite u sendvič, odlično bi se uklopio. Umak će biti još bolji ako napravite domaću majonezu i to sa bućinim uljem, u tom slučaju izbacite vrhnje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.