Okusi jeseni – kesten i lješnjak se ljube

Ponedjeljak i ostale gadosti!

Gledam u laptop, podsjetnici bodu u oči. Da ne bi bilo obećanje ludom radovanje pokušavam se koncentrirati na trenutni zadak. Mateja, napiši pokoju smislenu rečenicu, možeš ti to! Ili ne možeš? 

Da je pisati lako, pisao bi svatko. Čak se i rimuje, a ja nisam od pisanja, divim se ljudima koji jesu. Gutam njihove tekstove, one od koji te uhvati sjeta i izvuku ti osmijeh na lice. 

Nakon mog posljednjeg posta shvatila sam da vi zbilja čitate ovaj moj pomalo zbunjujuć slijed misli. Možda sam zato danas u totalnoj blokadi jer si mislim da bih trebala nešto pametno napisati a u glavi čušpajz obaveza, ideja i ostalih sitnica koje se kuhaju. Valjda nećete zamjeriti ako danas skratimo priču i bacimo se desert.

 

 

Ovo je moj pokušaj prirodnog poziranja 😀 Ne znam kako je vama ali meni je puno lakše biti sa druge strane kamere. Dobro može i ako nešto držim, lijevam, posipavam pa da se vide samo ruke. E takav način poziranja mi leži, hand model rekli bi ljudi, još da imam one ženske tanke prste di bi mi bio kraj. 

 

 

Hajdmo mi na konkretne stvari, ovu torticu ste izabrali prvu za objavu. Razumijem i zašto, kompozicija je zanimljiva ali i izgled. Kod pripreme individualnih deserata morate imati strpljenja, ako ne uzmete kalup iste veličine kao u receptu svakako provjerite volumen svoga kako biste prilagodili mjere sastojaka. Imate malo igranja ali ništa više od igranja sa velikom mousse tortom. 

Za početak moramo proći osnove. Koristila sam dva silikonska kalupa polukugle, veći i manji. Prvo radite insert, tj. punjenje za manji kalup. Kada vam se sadržaj manjeg kalupa zaledio, onda radite punjenje za veći. U veći kalup stavite mousse i utisnute smrznuti insert, poravnate kremu i preko stavite biskvit. Biskvit ili bazu koja ne mora nužno biti biskvit možete izrezati u veličini kalupa ili manju ili veću, ovisno kakvu ste kompoziciju osmislili. 

Ja se već dugo igram sa ovakvom vrstom deserata i znam poprilično zakomplicirati izradu sa raznim tehnikama i vrstama punjenja. Znam da bi to većini zakompliciralo izradu pa sam se odlučila za jedan jako jednostavan kolač koji samo komplicirano izgleda. Kreme su najjednostavnije, glazura također. Ima vremena da se upustimo i u kompliciranije deserte. Recept je za 6 polukugla.

 

 

 

 

[yumprint-recipe id=’8′] 

Još jednom hvala dragoj Mariji @marijalaca sto je uhvatila ove divne trenutke.  

I hvala mojoj dragoj Andrei koju čitate na blogu  Cukar što je bila jučer moja tehnička podrška i posložila kategorije i pojednostavnila mogućnosti komentiranja na blogu. Sada više nemate izgovora 🙂

Tags:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *