Početna stranica » Kroketi od Jamon Serrano pršuta

Kroketi od Jamon Serrano pršuta

  U poslu sam preko glave. Najmanje stignem razmišljati što ću nama kuhati, više razmišljam što ću Peri kuhati 😀 Avantura zvana dohrana dobro napreduje, mali samo zijeva i uživa. Danas je bio prvi dan da mu se nije svidjela kašica, prvi put je probao brokulu i mislim da sam pretjerala sa istom 😀

  Velika vijest, meni, ne vama 😀 je da uređujem studio. Prostoriju koja će biti samo moja, i riješenje mojih problema sa suđem koje je posvuda. Za sada je prazna, i puna kutija 😀 Ali uskoro stižu police i stol i razne điđe. I sentimentalna sam jer ta prostorija je mjesto gdje sam rasla i ručala u podne nedjeljom uz Plodove zemlje. Prostorijica je nekada davno bila kuhinja, kuhinja moje tete koja me je mazila i pazila. Sada čeka neke nove priče i neka nova jela.

  Jučer sam snimila ove neodoljive krokete u toj prostoriji, i baš sam bila sretna. A sretna sam i zato što je u Lidlu Tjedan Španjolske i Portugala.

  Meni posebno drag tjedan pogotovo jer se bliži naš godišnji i provesti ćemo ga u Barceloni. I baš ću probati u nekom od tapas barova ove krokete da vidim koliko su moji bili blizu pravima 🙂 Ako ne smažete Jamon Serrano odmah, ovi kroketi su baš super ideja za predjelo ili prilog. Mi smo ih umakali u aioli sa chilijem.

  Španjolski kroketi

  Sastojci:

  120g Jamon Serrano pršuta

  60g Manchego sira + 30g sa smjesu za pohanje

  malo maslinovog ulja

  2 žlice maslaca

  500ml mlijeka

  70g brašna + malo za valjanje

  papar

  2 jaja

  krušne mrvice

  ulje za prženje

  chili aioli za umakanje

  Postupak:

  Pršut narežite na sitno, sir naribajte, dio sira za paniranje naribajte na sitni ribež za sir. Na vruću tavu stavite maslinovo ulje i maslac, kada se rastopi dodajte brašno. Kada ste popržili brašno dodajte mlijeko polako i miješajte pjenjačom da vam se ne stvore grudice. U glatku smjesu umiješajte pršut i sir i popaprite. Smjesu prebacite u plitku posudu, prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi. Smjesu stavite u hladnjak na nekoliko sati ili preko noći. Oblikujte kuglice, uvaljajte ih u brašno, zatim u jaja i na kraju u krušne mrvice sa sirom. Pecite u ulju do zlatne boje.

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *