Kroketi od Jamon Serrano pršuta

U poslu sam preko glave. Najmanje stignem razmišljati što ću nama kuhati, više razmišljam što ću Peri kuhati 😀 Avantura zvana dohrana dobro napreduje, mali samo zijeva i uživa. Danas je bio prvi dan da mu se nije svidjela kašica, prvi put je probao brokulu i mislim da sam pretjerala sa istom 😀

Velika vijest, meni, ne vama 😀 je da uređujem studio. Prostoriju koja će biti samo moja, i riješenje mojih problema sa suđem koje je posvuda. Za sada je prazna, i puna kutija 😀 Ali uskoro stižu police i stol i razne điđe. I sentimentalna sam jer ta prostorija je mjesto gdje sam rasla i ručala u podne nedjeljom uz Plodove zemlje. Prostorijica je nekada davno bila kuhinja, kuhinja moje tete koja me je mazila i pazila. Sada čeka neke nove priče i neka nova jela.

Jučer sam snimila ove neodoljive krokete u toj prostoriji, i baš sam bila sretna. A sretna sam i zato što je u Lidlu Tjedan Španjolske i Portugala.

Meni posebno drag tjedan pogotovo jer se bliži naš godišnji i provesti ćemo ga u Barceloni. I baš ću probati u nekom od tapas barova ove krokete da vidim koliko su moji bili blizu pravima 🙂 Ako ne smažete Jamon Serrano odmah, ovi kroketi su baš super ideja za predjelo ili prilog. Mi smo ih umakali u aioli sa chilijem.

Španjolski kroketi

Sastojci:

120g Jamon Serrano pršuta

60g Manchego sira + 30g sa smjesu za pohanje

malo maslinovog ulja

2 žlice maslaca

500ml mlijeka

70g brašna + malo za valjanje

papar

2 jaja

krušne mrvice

ulje za prženje

chili aioli za umakanje

Postupak:

Pršut narežite na sitno, sir naribajte, dio sira za paniranje naribajte na sitni ribež za sir. Na vruću tavu stavite maslinovo ulje i maslac, kada se rastopi dodajte brašno. Kada ste popržili brašno dodajte mlijeko polako i miješajte pjenjačom da vam se ne stvore grudice. U glatku smjesu umiješajte pršut i sir i popaprite. Smjesu prebacite u plitku posudu, prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi. Smjesu stavite u hladnjak na nekoliko sati ili preko noći. Oblikujte kuglice, uvaljajte ih u brašno, zatim u jaja i na kraju u krušne mrvice sa sirom. Pecite u ulju do zlatne boje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *