Početna stranica » GINtuicija

GINtuicija

  Fun fact do prije par godina uopće nisam pila alkohol. Jednostavno mi nije bilo fino, a ja ne mogu niti piti niti jesti ako mi nije gušt. Onda sam probala istarsku medicu i to je bilo moje piće dok nisam probala gin tonic.

  Eh, to je bilo prije ove pomame i trenda ispijanja istog. Mene je osvojio jer je osvježavajuć i ne osjeti se onaj okus alkohola. Tonic uvijek biram bez okusa ili bazgu jer mi ne paše prevelika slatkoća. Kriška limete i pokoji začin i mene ste kupili, eh da i puno leda.

  Mene je moja GINtucija u ponedjeljak odvela u Lidl. I opustošila sam police 😀 Odlučila sam probati njihov gin i tonice. Uzela sam sve 3 vrste da vama mogu reći koji je kakav i da vam olakšam kupnju. A mislim da ću se vratiti i po dva irca koja imaju u ponudi. Bez brige, gosti, rođendani 😀

  Ako volite ženska pića Schwarzwald pink gin je za vas, ubacite za potpuni dojam u čašu i koju malinu. Posebno osvježavajuć okus ima Schopp gin, iako je preporuka u opisu krastavac ja ga nikako ne volim pa sam miksala svoje kombinacije. I posljednji ali ne manje bitan Sommer gin, meni se baš svidio, ja sam ga još nadopunila sirupom od tropskog voća 😛

  Za ljetne dane uz čašicu dobro ide i sladoled, od gina naravno 😀 Jedan će vas osvježiti ali ne i opiti. Ne znam kako vi ali mene dvije čaše oduzmu 😀 Kažem vam nisam vam ja od alkohola, ja vam jedan popijem onako za gušt zato što mi je fino.

  Gin tonic na štapiću

  Sastojci ( 8 komada )

  150ml vode

  3 žlice šećera

  sok jedne limete

  0,3 gina ( ja sam u pola stavila pink u drugu polovicu Shopp )

  1 tonic

  maline, menta, kriške limete, sirup Monin bazga

  Postupak:

  Za početak skuhajte jednostavni sirup. Skuhajte vodu sa šećerom i limetom. Kada zavrije kuhajte dok se šećer ne otopi. Ostavite da se malo ohladi. Podijelite na dva dijela. U jedan dio stavite Pink gin i maline ( zdrobite koju za bolji doživljaj ), možete staviti i kriške limete u kalupić i običan tonic. U drugu polovicu stavite Schopp gin, sirup od bazge i ostatak tonica. U kalupić stavite i listiće mente i limete. Stavite u zamrzivač i rashladite se.

  Pink Gin

  mjerica Schwarzwald pink gina

  maline

  limeta

  tonic

  rozi papar Kania

  led

  Schopp Gin

  mjerica Schopp gina

  kardamom tonic

  kupine

  limeta, menta

  led

  po želi Monin sirup bazga

  kardamom Kania

  Sommer Gin

  mjerica Sommer gina

  tonic

  sirup tropsko voće

  limeta, ružmarin

  borovica Kania

  led

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *