Tjestenina

Wok me baby / Stir fry i gyoze

Ljeto u Zagrebu nikada nije bilo ovako bezveze? Ok, nisam ja mjerilo jer sam inače najkasnije 15.7. na moru. Ali ova kiša i ružno vrijeme kroz cijeli srpanj ne pomažu. Nemam osjećaj ljeta, izostala je i euforija oko ljetovanja. Ajde najbolje da to pripišemo hormonima 😀

Inače odbrojavam dane i sate i samo čekam da se zavalim na plažu sa ljetnim štivom. Trenutna situacija, odbrojavam sate do ručka 😀 Čekam njega sa ručkom da jede friško (znam najbolja sam) i pišem vama. Ovo ste već trebali čitati na veliko ali Hep naš dragi i održavanje sustava ili milina buđenja ujutro kada skužiš da nema struje i da je neće biti nekoliko sati. 

Zapravo tek onda čovjek shvati koliko je ovisan. Zato popiješ kavu vani, jer ju nemaš kako skuhati u stanu i nadaš se da će struja doći što prije jer bez struje nam niti računala niti interneta. Prosječni tinejdžer bi zinuo od šoka, ja preokrenem očima jer mi je to mijenja dnevni raspored.

 

 

Kada smo kod euforije, volim azijsku hranu. Ok, obožavam ju. Wok se odavno udomaćio u mojoj kuhinji, gyoze sam prvi put spremala doma a sushi se još nisam odvažila pripremati doma. Ramen najbolje grije u zimskim danima, dok su slatko ljuta krilca euforija za sve koji probaju. Aha, sada ćete i vi navijati da u Lidlu češće bude Vitasia asortiman. Ako već niste kupili veliku dasku od bambusa, sada vam je prilika i za to. Ove štapiće sam isto davno uzela kada su bili aktualni okusi Azije. 

Osim sjeckanja povrća, sama priprema jela je brzinska, okuse možete prilagoditi sebi. Može sve biti sa mesom i bez njega, kakvog ste raspoloženja ili svjetonazora. Ja sam ovaj pu u wok ubacila piletinu a u gyoze samo povrće.

 

 

Ovaj profesionalni hand model je moj tata koji je jadan jedini bio u blizini kada sam snimala 😀 Nisam ga puno gnjavila, samo 5-6 fotkica dok mu nije ispalo sve 😀

Stativ mi je ostao u studiju koji je još u izradi, a tamo je stativ tako da, netko se morao žrtvovati. Nagrada je bila puna zdjelica sreće. Predbilježbe za asistenta primam na mail 😛

 

 

Savršeno nesavršene. To je pravi opis ovih ljepotica. Za nabiranje tijesta i da budu svi isti treba malo prakse ali okusom 😛 Kada kupim onu posudu za parenje od bambusa onda će biti pareni, do tada zapeci i skuhaj na tavi funkcionira najbolje. Što je odlično, razvaljano tijesto možete zamrznuti, ili još bolje napunjenje gyoze. Tako da idući put je priprema samo kuhanje i imate brzinsko predjelo ili večeru. Ja ih najviše volim umakati u sweet chili umak.

 

 

[yumprint-recipe id=’26’] 

 

Write a comment