Doručak

Sirove granola pločice

22.30. lakše se diše.

Šaljem vam slane poljupce sa Vira, slane i znojne 😀 Znam, more je tu da se rashladimo, ali i more je dosegnulo temperature kada više i nije neko osvježenje. Ne kukam, stvarno, samo jedva čekam jesen ( ne mogu vjerovati da je ova izjava izašla iz mojih usta ). 

Tjedan godišnjeg je iza mene, još jedan ispred i onda povratak u stvarnost. Veselim se toj stvarnosti, puno toga lijepoga nas čeka ove jeseni. Maštam o svojoj zelenoj šuškavoj jakni, zlatnom lišću i sramežljivom suncu, mora da sam stvarno ostarila.

 

 

Na moru se malo kuha, više uživa. Svejedno ne ručamo svaki dan vani, prihvatim se ja i tave i lonaca. Prihvatim se ja inače i pećnice ali ove godine sam prisiljena da ju ignoriram. Sasulo se vanjsko staklo, samo od sebe, a kako kod nas sve ide sporo tako će servis to riješiti na jesen. Jer bolje je imati pećnicu za ukras, ljeto je, znojiš se Mateja i bez pećnice. 

Nema veze, napraviti ću ja granola pločice bez pećnice. Onako pune sjemenki. U teoriji vrlo jednostavno, u praksi malo drugačije. Sirove pločice najbolje funkcioniraju ako ubacite ljepljivo suho voće kao što su datulje i smokve. Ali ja sam vidjela na Lidl Bio tjednu mix papaje, kokosa i manga. A to je tako ljetno :). Da ljetno je ali mora stajati u hladnjaku ili zamrzivaču cijelu noć ili nekoliko sati. Znači nisu toliko brze, i nikada neće biti onako kompaktne kao da ste stavili datulje ili kao pečene pločice. Ali jako su fine, meni ne smeta što se mrve. Taman ih mogu ubaciti i u jogurt za doručak.

 

 

 

Pronašla sam ja još puno toga za isprobavanje u Lidlu u sklopu akcije “Hrana za dobar osjećaj “.

Brašno od pira će pričekati pećnicu, ali miriše mi na crumble sa šljivama. 

 

 

Pločice najbolje umotajte u prozirnu foliju i čuvajte u zamrzivaču/ hladnjaku, pogotovo sada kada traju ove vrućine. Uzmite ih za grickanje na plažu, zdrobite u jogurt sa voćem, uklopite u crumble sa šljivama možda 😀 Skužili ste da imam opsesiju šljivama ovo ljeto? 🙂

 

Imala sam viziju da moj hand model drži i pločice, ali dok ja u zoru paradiram za fotićem on još slatko spava. Zato mu ove šljive baš dobro stoje 🙂

 

[yumprint-recipe id=’27’] 

 

Write a comment