Pite

Okusi jeseni – Frangipane tart sa jabukama

Vi gledate divne slike na Instagramu i uzdišete. Zanima vas kako je do toga doslo?

Mislim da bi bio red vas malo uputim kako je tekao “projekt” #OkusiJeseni. 

 

Evo da vidite taj fokus i usredotočenost ( hah ). 

Moj zlatni KIćo, sada mi je sinulo, zvati ćemo ga Zlatko 😀 je stigao još tamo prije 2 mjeseca. Krenuli su planovi o snimanju, tj. ja sam htjela da to sve lijepo dokumentiramo. Kako je krenula jesen a Zlatko je eto zlatan o temi se nije ima puno toga reći. Ideja je bila dvije postave stola, jedna sve moderne slastice a druga tradicionalne. Plan je bio i da ja to planski pečem, onako kroz tjedan, bez žurbe. 

Ne znam kako kod vas ali moj niti jedan plan ne ide po planu (majmun koji prekriva oči ili ja koja se držim za glavu). Kako u svakom aspektu moga života od dana začeća do dana današnjeg nije ništa išlo po planu nije me pretjerano iznenadio niti ovaj kaosić.

 

 

Prostor za snimanje bio je izazov, ali kako je moj Miki kojeg znate kao hungry milu taman u preuređenju i ima prazan dnevni boravak ispalo je najjednostavnije da snimamo kod njega. Osim stana Miki se voli igrati sa food stylingom pa je odlučio priskočiti u pomoć i sa time. Prva stavka riješena, draga Lidija My Little Zagreb me je spojila s mladom, divnom i perspektivnom fotografkinjom Marijom, odmah na Instagram, @marijalaca i zapratite. I to je riješeno. I tako vrijeme lagano curi, hoćemo ovaj vikend? nema Mikija, hoćemo onaj vikend? nema Marije i tako malo u krug. Konačno dogovorimo vikend, znate ono plan, to je to. Miki ne zna dali ide doma u Liku ali javiti će. I javio je u srijedu popodne, kupio je i boju da zid postane siv. Odlično, taman do nedjelje stignem sve ali Marija može u subotu ne u nedjelju. Konfuzan četvrtak, smišljam recepte, pišem popise namirnica, jurim kod Mikija da vidim zid. Što ti život, jedan veliki kaos, ali iz kaosa se rađaju najbolje stvari. Neka sam ja cijeli petak provela u kuhinji, u subotu rano ujutro smo još brali lišće, kod Marijane se penjali na šesti kat po noge za stol i kasnili sa svime. Na kraju smo se baš super proveli.

 

Opet sam odlutala, da konfuzna sam znam. Koja je poanta ove cijele priče? Što ti je život bez prijatelja, eto baš ta. Sve je prolazno, i planovi propadaju, život se mijenja, godišnja doba se mijenjaju ali pravi prijatelji su tu uz vas ona kada su vam najpotrebniji. I bez vas dragi moji ne bi bilo niti ove objave, niti fotografija niti mog novog Zlatka. Znate koji ste, iako ste već spomenuti gore, možda vam nisam dovoljno puta rekla hvala, hvala vam na tome što jeste i da nadam se da znate da me nazovete i usred noći tu sam za vas.

 

Bez brige recept je blizu, samo da se još jednom osvrnem na Zlatka 😀

KitchenAid ljubljeni moj, bez njega ne bi bilo ovih divnih kolača, mali je mutio sve u šesnaest do kasno u noć. Prhka tijesta koja obožavam su mi još draža jer preskočim ono trljanje maslaca u brašno, mali to odradi brzinski umjesto mene, a i bademi su bili brzinski mljeveni i jabuke narezane na tanke kriške. Ma to vam je prava kuhinjska pomoćnica.

 

[yumprint-recipe id=’6′]

Write a comment