Deserti

Marokanski puž od badema i smokve

Sigurno ste gledali film Beskrajan dan. Ja se danas osjećam kao Bill, nakon što su mi se Windowsi ažurirali više od dva sata, laptop jedva vratio u život a ja vam pokušavam napisati post. Tu je uskočio i wordpress sa ažuriranjem. Ukratko kada ja imam najviše posla ažuriranja se urote protiv mene. 

Nisam čangrizava, možda imam mrvicu manje strpljenja u skladu s hunjavicom na +35 😀 

Ne znam kako vama, ali kada se ljeto približi ja samo štrikam u iščekivanju ljetovanja, sve je nekako lakše kada je more bliže. 

 

 

Čak niti +35 me još nije spriječilo da palim pećnicu. Ajde neću baš peći nešto 4 sata ali ove kraće opcije prolaze 🙂 Iako je meni trenutno dosta salata i sladoled. A vi nikako nemate izgovor da isprobate ovu štrudlicu. Peče se samo pola sata i možete ju napasti još vruću kao i ja.

Recepte za tradicionalne kolače imate, i klasične štrudle su nam svima na stolu, ali ova ljepotica je malo neobična, puna karaktera i kada ju probate zove na još. Teško ćete znati ako ne probate, ali ovaj nadjev je oštra konkurencija klasičnim voćnim nadjevima.

 

 

Možda sam treba snimiti zvuk krckanja kora kada ju zagrizete ili zarežete nožem, eh da. Veliki tjedan Orijenta u Lidlu mi je jedan od najdražih. Ovaj put sam otkrila i 100% sok od crnog grožđa, nara i crnog ribizla koji je toliko fin da danas idem po još nekoliko boca. Uz začine, harissa pastu, bulgur, kus kus i jogurte ovo će biti baš ukusan tjedan. Naravno ako ne izgubim osjet okusa sa ovom prehladom 😀

 

 

[yumprint-recipe id=’22’] 

 

 

Write a comment