Kolači

Kruh od zobenih pahuljica i bobica

 

Akcija dana, mičem radni stol po dnevnom boravku jer mi sunce udari u glavi i u laptop i na kraju mogu samo gledati kroz prozor. A ja zapravo nemam prozor nego staklenu stijenu i vani je sve bijelo i eto ti distrakcije. To je nedostatk rada od doma, prednost je svakako pidžama po želji. 

Ovaj banana kruh je isto prilagodljiv, kada je vani mećava i gledaš svoj stari recept za banana kruh sa nutellom ali nemaš tri banane nego dvije. E onda ubaciš u zdjelu što je pri ruci, jer sutra se putuje ranom zorom a doručak se ne preskače. 

 

 

Banana kruh sam izvadila iz pećnice malo prije 5, taman pred zalazak sunca. Takav vruć sam izbacila iz kalupa i rezala, da postoje slike u arhivi ako će biti fin. Tu smo di jesmo, znači dobio je izvrsne ocjene od degustatora. Vi svoj nemojte mučiti odmah dok je vruć 😀 

Odmah da naglasim da ovo nije nikakav zdravi kolač, ali može biti ako bijelo brašno zamijenite zdravijom opcijom i smeđi šećer medom. Moja zadnja teglica meda je bila pri kraju, ipak mi je draži med na žlicu i sa čajem 🙂 Varijacija ima puno, sa voćem i bez, orašasto također po želji, mislim možete ubaciti i sjeckane čokolade, nitko vam neće zamjeriti.

 

 

U sumrak pečen, u zoru nestao, tamo negdje na benzinskoj u Sloveniji. Uz kavu i čaj. Ček jesam spomenula da su bili prisutni i trostruko čokoladni muffini? Onda vam je sve jasno 🙂

 

 

[yumprint-recipe id=’14’] 

 

 

 

Write a comment