slatko

Klasični vafli za svako doba dana

I brzinski vafli, što se sigurno cijeni u našem užurbanom svijetu 🙂 

Ako volite američke palačinke, sa vaflima ne možete pogriješiti. Meni su te pufaste palačinkice jako fine, a voli ih i moja muška polovica tako da ih često radim za doručak. Mislim na vikend doručak, u tjednu to puno drugačije izgleda. 

A ako ubacite koju kuglu sladoleda onda je to već pravi desert koji se s nestrpljenjem očekuje.

 

 

Moja seka je odmah navalila. Išla je sa mnom i u nabavu, i trenutna ponuda “Doživi okuse Amerike” u Lidlu ju je oduševila. Mlade generacije <3 Ugrabile smo i pekač za vafle, konačno. To je neka posebna vrsta euforije, hrana koju gledaju preko ekrana. Ovaj put sam preskočila klasičan javorov sirup i uzela sirup od crnog ribizla i naravno cookie dough sladoled koji je mene najviše razveselio. Što ću, sladoled je moja najveća slabost, pogotovo u posljednje vrijeme.

 

 Što se tiče smjese za vafle, ja sam ih radila jednostavne, uprljala dvije zdjele 😀 Razmišljala sam da odvojim bjelanjke, ali nikada ih ne odvajam niti za palačinke. Idući put ću ih odvojiti pa da usporedim. Ja sam u svoju smjesu stavila samo mahunu vanilije i zeru cimeta, ali slobodno ubacite čokoladne kapljice, mak, koricu limuna i sl.  Poslužite se preljevom od voća, javorovim sirupom, čokoladom, sladoledom, tučenim vrhnjem, pekmezom, mogućnosti je bezbroj kao i sa palačinkama. Ali kako je sezona bobica, bio bi grijeh izostaviti ih.

 

 

Klasični vafli
Print
Smjesa za vafle
 1. 250g brašna
 2. 1 prašak za pecivo
 3. 3 žlice smeđeg šećera
 4. prstohvat soli
 5. malo cimeta
 6. pola mahune vanilije
 7. 115g rastopljenog maslaca
 8. 450g kefira
 9. 2 veća jaja
Za posluživanje
 1. voće
 2. američki sirup od crnog ribizla ili po želji
 3. sladoled (cookie dough)
 4. tučeno slatko vrhnje
 5. preljev od čokolade
Vafli
 1. Zagrijte pekač za vafle.
 2. U jednoj posudi pomiješajte suhe sastojke, u drugu posudu dodajte sjemenke mahune vanilije, kefir, rastopljeni maslac i na kraju jaja i izradite pjenjačom. Umiješajte mokre sastojke u suhe.
 3. U svaki utor za vafle stavite dvije žlice smjese, malo poravnajte i zatvorite. Pecite 5 minuta. Smjesa se ne ljepi i nije potrebno premazivati maslacem, ali ako želite za dodani okus premažite maslacem prije pečenja.
Posluživanje
 1. posliužite tople. Ako ste ih unaprijed pripremili ugrijte ih u pekaču, možete ih i smrznuti. Od ove smjese dobijete 6 duplih vafla.
uvijekgladna http://www.uvijekgladna.com/

 

 

Write a comment

%d blogeri kao ovaj: