Uncategorized

Francuski lisnati tart sa šparogama

Kada te krene onda i wordpress zašteka i obriše ti post. Da znam, napiši prvo u wordu pa prebaci i onda si bez brige, eh meni je to briga 😀 Ja sam jednostavna, i onda jednostavno poludim na samu sebe kao sada. Tekst je bio o malim stvarima, sreći i djetinjstvu. Kako je točno sve išlo ne sjećam se, ako ću pokušati reproducirati to neće biti to tako da mijenjam temu 😀 Zamijenila sam i praznu zdjelicu od jagoda sa rose grožđem. To je tako kada mjesecima samo jedem banane. Sada ne znam di bi prije, pa se predoziram voćem. 

Ista je situacija i sa šparogama, oči mi se zacakle kada stignu prve. Sada me polako popuštaju jer ipak stižu tikvice. Eto i ovaj tekst je o sreći, malo drugačijoj doduše ali jednako bitnoj.

 

 

 

Za takve jednostavne ili bolje da kažem jednostavno lude dane trebate jednostavnu večeru koja je brzo gotova. I tu uskače u priču ovaj neodoljiv lisnati tart. Ako baš nikako ne volite šparoge, zamijenite ih tikvicama ili rajčicama. 

Zagrizite taj šarm francuskih jela sa novom Lidl ponudom. Francuzi su jednostavni, lisnato, sirevi i pokoja čaša vina 🙂 Iako su meni draži u onoj kompliciranijom verziji sa desertima, ali to je posebna vrsta ludila. 

 

 

Francuski tart sa šparogama
Print
Sastojci
 1. 1 lisnato tijesto (razvaljano)
 2. 1 svježi kozji sir Chevretine (200g)
 3. 3 mlada luka
 4. 3 žlice kiselog vrhnja ili jogurta
 5. sol
 6. papar
 7. kajenski papar
 8. bosiljak
 9. 80g mix ribanih sireva Lovilo (gouda, mozzarela i tvrdi sir)
 10. 150g vrhova šparoga
 11. 100g špeka sitno rezanog
 12. maslinovo ulje
 13. korica limuna
 14. 1 jaje
 15. žlica hladne vode
Postupak
 1. za početak zagrijte pećnicu na 200C. Lisnati tijesto izvadite iz pakiranja. Uz rubove zarežite, kao okvir od slike. Prostor unutar okvira izbockajte vilicom i stavite peći 10minuta. Pečemo prvo prazno tijesto kako nam kasnije nebi povuklo vlagu od nadjeva i bilo gnjecavo.
 2. Kada se tijesto ispeklo ostavite ga da se malo ohladi.
Nadjev
 1. Vilicom izradite kozji sir i vrhnje/jogurt. Začinite. Dodajte narezani mladi luk i naribani sir i promiješajte. Treba vam smjesa biti maziva, ako je pregusto dodajte još vrhnja/jogurta.
 2. Šparoge posolite, dodajte koricu limuna i maslinovo ulje i promiješajte. Premažite smjesu sira preko lisnatog tijesta, malo još posipajte ribanim sirom pa posložite šparoge i špek. Jajetu dodajte vodu i izradite vilicom. Premažite rubove tijesta. Pecite 15ak minuta dok tart ne dobije lijepu boju.
Notes
 1. Posližite toplo ili hladno.
uvijekgladna http://www.uvijekgladna.com/

Recept je nastao u suradnji sa Lidl Hrvatska.

Write a comment

%d blogeri kao ovaj: